zondag 2 juni 2013

Liever Liggend tocht juni

Vandaag weer de 1ste zondag van de maand. De voorspelling was goed (!). De temperatuur zou rond de 15 graden worden en dat is voor deze tijd vrij hoog (of eigenlijk laag).
Ruud had een track gemaakt en in de GPSen geladen.
's Ochtends ons ingesmeerd met zonnebrand, fietsen klaar gezet en ook 't fototoestel.
Wat trekken we aan; lange of korte fietsbroek. Werd kort en Ruud had zijn extra pijpen in de tas gestopt.
We waren lekker vroeg op de markt van Gouda en zagen al een groene ligfiets staan zonder de berijder. Langzaam aan kwamen steeds meer ligfietsers aan gefietst.
Iets voor 12 reed de berijder van de groene fiets weg. Het was toeval dat hij daar net was...
Met zijn 8en gingen we op pad en toen kwam ik (P) erachter dat ik mijn fototoestel toch thuis had laten liggen, helaas geen foto's om wat meer over de tocht te laten zien.
We gingen een andere richting op dan normaal. We gingen over de Coenekoop bij Waddinxveen en daarna een stuk tegenwind langs de A12. We hadden lekker de vaart erin. Soms is het lekker om voor te rijden, omdat je (P) dan zelf het tempo kan bepalen. Bij Bleiswijk gingen we onder de A12 door richting de molens aan de Rotte. Hier fietsen meer mensen en een aantal zeilboten in de Rotte.
We verlieten de Rotte en gingen langs de kassen, onder de HSL richting Berkel en Roderijs.
Daarna door de polder ten oosten van Pijnacker richting onze stop bij brasserie de Brede Hoek.
Hier hebben we wat gedronken en de meeste hadden heerlijke appeltaart met of zonder slagroom.
Na de pauze vervolgden we onze rit, onder de A12 door kwamen we aan de westkant van Zoetermeer. Over de heuvel bij Buytenpark gingen we richting Stompwijk met wind in de rug.
Via een handige fietstunnel onder drukke weg door koersten we naar de Noord Aa. Dit gebied was vandaag populair bij veel mensen en dus erg druk! Daarna gingen we door een rustige polder naar Waddinxveen en over de Hefbrug rechtdoor de polder naar huis...
Thuis nog wat nagepraat met wat drinken en een chippie op ons winderige en zonnige terras.
Een heerlijke tocht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten